Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

torstai 27. kesäkuuta 2013

Lehtikatsaus


Helsingin Sanomien vt. vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen kirjoitti 21.6.2013 julkaistussa kolumnissaan Journalisteja ja ihmisiä lehtensä sitoutumattomuudesta. Se kolahti, sillä kuulun niihin, joista Helsingin Sanomien riippumattomuus näyttää kyseenalaiselta. En niinkään ole miettinyt asiaa puoluepoliitiikan kannalta, mutta on aiheita, jotka Helsingin Sanomat joko sivuuttaa tai joita se käsittelee vain tarkkaan valitusta näkökulmasta.

Olin taas kerran hermostunut Helsingin Sanomiin päivää ennen Venäläisen kolumnia, kun rakennusalan pariinkin kertaan palkitsema toimittaja Marja Salmela kirjoitti omassa kolumnissaan WIMBY-ilmiöstä. Oletan hänen kohdistaneen kirjoituksensa mm. kaupunkimetsien puolustajille, joihin itsekin kuulun.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Rakennustyömaan juhannus

Putken ympärillä kasvaa voikukkia.


Juhannuksena rakennustyömaat yleensä hiljenevät kesäloman ajaksi. Hiljaista on myös Meri-Rastilassa Hiidenmaankadun ja Naissaarenraitin kulmassa sijaitsevalla työmaalla - siellä tosin on ollut hiljaista jo pitempään.

Lisää juhannuskuvia:

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mielipide Vartiosaaren maankäyttövaihtoehdoista

Näkymä vanhalta Vartiopaikalta itäiseen saaristoon. Kuva Marko Leppänen.
Alla on 16.6.2013 Helsingin kaupungin kirjaamoon toimitettu mielipide Vartiosaaren maankäyttövaihtoehdoista:

MIELIPIDE VARTIOSAAREN MAANKÄYTTÖVAIHTOEHDOISTA
 
Vartiosaarta tulisi kehittää virkistysalueena. Helsingissä on kuitenkin useita runsaasta käytöstä kuluneita ja osin rauhattomia virkistysalueita. Jotta Vartiosaaresta olisi mahdollista saada näille vastapainoa, sen tulisi antaa kehittyä luonnon ehdoilla toimivaksi hiljaiseksi alueeksi. Samalla vaalittaisiin saaren kulttuurihistoriaa, maisemaa ja luonnonarvoja.

Muistutus itäisen saariston asemakaavaluonnoksesta

Alla on 11.6.2013 Helsingin kaupungin kirjaamoon lähetetty muistutus itäisen saariston asemakaavaluonnoksesta:

MUISTUTUS ITÄISEN SAARISTON ASEMAKAAVALUONNOKSESTA

Helsingin itäisen saariston suunnittelualue poikkeaa kaupunkisuunnittelun tavanomaisista kohteista. Asemakaavoitus kohdistuu tällä kertaa monimuotoiseen saaristoluontoon monine kokonaisuudessa vaikuttavine muuttujineen. Siksi Helsingin itäisen saariston suunnittelussa korostuvat asemakaavan sisältövaatimusten luontoa ja virkistystä koskevat asiat.

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäkuisia kuvia työmaalta Meri-Rastilassa

Olen seurannut Naissaarenraitilla Meri-Rastilassa sijaitsevaa rakennustyömaata. Toukokuussa työmaalla oli runsaasti voikukkia, mutta paras kukinta-aika on nyt ohi.

Naissaarenraitin rakennustyömaa, 1.6.2013

Lisää kuvia: