Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

lauantai 10. tammikuuta 2015

Muutamia kuvia Ramsinniementieltä ja Hiidenmaankadulta

Kirjoitin Ramsinniementien työmaasta viimeksi elokuussa 2014. Rakentaminen on jatkunut ja kaikki talot ovat jo nousseet. Tältä työmaalla näyttää tammikuun 2015 alussa:

Kolme eri vaiheessa olevaa kerrostaloa Ramsinniementiellä. 8.1.2015.

Kahden talon väliin on jätetty pieni kallio luontoelementiksi. Luonnollisuuden palauttaminen saattaa kuitenkin vaatia hiukan työtä, sillä kallio on täynnä rakennusjätettä:

Luontoelementti talojen välissä. 8.1.2015


Rakennustarvikkeita ja -jätettä kalliolla. 8.1.2015
Ramsinniementiellä rakennustarvikkeet ja -jätteet on sentään sijoitettu työmaan omalle tontille. Kaupunki on kuitenkin ilmaissut halunsa mahdollistaa myös puistoalueiksi suunniteltujen alueiden käytön rakentamiseen liittyvän työmaalogistiikan ja massojen hallintaan. Käytäntö sisältyy asuntotuotantoprosessin sujuvoittamiseksi kutsuttuun hankkeeseen.

Ramsinniementieltä poikkesin vielä Hiidenmaankadulle. Tällä kertaa en kuitenkaan kuvannut Hiidenmaankatu 6:ssa sijaitsevaa työmaata, vaan Hiidenmaankadulta Lohiniemenrantaan johtavia portaita, joiden talvikunnossapitoa olen ihmetellyt jo muutaman vuoden.

Portaita on kahdet ja molempien ylä- ja alapuolella varoitetaan puuttuvasta talvikunnossapidosta.

Kyltti Vuorannan puoleisten portaiden alapuolella. 8.1.2015
Varoituksista huolimatta portaat ovat monta talvea olleet täysin lumettomat ja jäättömät. Todennäköisesti niissä on lämmitys, sillä näin perusteellinen puhdistus ei harjalla onnistuisi:

Näillä portailla ei ole talvikunnossapitoa. 8.1.2015


Ei talvikunnossapitoa. 8.1.2015
Toiset portaan sijaitsevat Hiidenmaankatu 6:n työmaan vieressä ja niiden lämmitys on todennäköisesti sammutettu räjäytystöiden vuoksi. Toisin kuin aiempina vuosina, nyt niissä ei näyttäisi todellisuudessakaan olevan talvikunnossapitoa:

Lumiset portaat Hiidenmaankadulta Lohiniemenrantaan. 8.1.2015

2 kommenttia:

  1. Puistoja ei pitäisi antaa läheisten rakennustyömaiden käyttöön. Työmaiden logistiikka voidaan suunnitella niin, että puistot säilyvät virkistävän oloisina virkistystä varten.

    VastaaPoista
  2. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.