Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Vuoranta - jälleen kerran

Aavehotelli Vuoranta 5.7.2014
Neljä vuotta tyhjillään ollut hotelli Vuoranta on suositumpi kuin koskaan. Juuri kun Suurimmasta pudottajasta päästiin, alkoi Ylellä Kekäläisen kesäduuni -ohjelma.

Tuntuu hölmöltä katsella televisiosta hotellia, jonka näkee muutenkin lähes päivittäin. Ohjelmien etuna kuitenkin on, että hotellia pääsee vilkaisemaan myös sisältä. Jos vuosia sitten olisin tiennyt Vuorannan pian muuttuvan aavehotelliksi, olisin uhmannut hometalon hajua ja käynyt tutustumassa paikkaan lähemmin.

Erityisen kiinnostavalta Vuoranta vaikutti talonmiesnäkökulmasta. Varsinkin, kun talonmiesaikojaan muistellut Martti Suosalo oli muutaman vuoden samalla luokalla kanssani.

Koska en edelleenkään pääse Vuorannan käytäville saati pannuhuoneeseen, otin taas muutamia ulkokuvia:

Laituri ja näkymä saaristoon. 6.7.2014
Jostain syystä Aurinkolahden uimarantaa kehutaan mediassa. Helsinki olisi kuitenkin viihtyisämpi, jos rannoista ei Aurinkolahden tapaan rakennettaisi pölyäviä hiekkaerämaita, vaan niiden annettaisiin säilyä puustoisina kuten Vuorannassa:

Aavehotellin rantaa. 6.7.2014
Olen usein kuvannut Vuorannan seinistä kasvavia koivuja alhaalta päin. Tällä kertaa kuvasin ne ylätasanteelta:

Tähän kasvaa koivukäytävä.

Sama toisesta suunnasta.
Onneksi kukaan Kekäläisen kesäduuni -ohjelmaan osallistuneista ei ole tainnut olla kesätöissä metsurina:

Meri häämöttää puiden takaa. 5.7.2014
Joku muukin on tainnut katsella merimaisemia ylätasanteelta:

Tyhjä pullo on unohtunut.
Olisi mielenkiintoista tietää, miten Ylessä keksittiin, että aavehotelli Vuoranta sopisi hyvin kesäohjelman päärooliin. Ihanko sattumalta he onnistuivat löytämään paikan?

Kaikki tekstit tunnisteella aavehotelli löytyvät täältä.

2 kommenttia:

 1. Ehkä he ovat löytänneet sen sattumalta kun ei mikään ihme että joku on keksinyt tehdä Vuorannasta hyvän hotellin etenkin kun ohjelmassa on ruvettu tekemään kunnostustöitä.

  Vuorannasta saattaisi tulla tulevaisuudessa lomahotelli mutta voin olla väärässä. Kekäläisen kesäduuni antoi minulle sellaisen mielikuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ohjelmassa oikeasti kunnosteta hotellia. Kyse on pienen puuhailun keskustelulle antamista puitteista. Neljä vuotta tyhjillään olleen hotellin korjaaminen käyttökuntoon ei todennäköisesti edes onnistuisi.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.