Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

maanantai 29. syyskuuta 2014

Punaväriä Lohiniemenrannassa

Merkintä kalliossa. 28.9.2014
Lohiniemenrannan ja Hiidenmaankadun välissä sijaitsevalle osin kallioiselle tontilla on viikonloppuisin tehty rakentamista enteileviä töitä. Alueelle on mm. ilmestynyt pinkkejä merkintöjä. Oli siis aika käydä kuvaamassa, kun paikka vielä oli lähes ennallaan.

Suurin osa hymyilevästä penkistä hävisi kalliolta kesällä, mutta sen kollega on edelleen paikoillaan:

Hymyilevän penkin rauniot. 28.9.2014
Toinen penkki on toistaiseksi paikallaan. 28.9.2014
Yksityiskohta penkistä.28.9.2014
Tontilla on ollut useita kiinnostavan näköisiä keloja. Kelot väistyvät, sillä tilalle on tulossa liimapuuta.

Keloja. 28.9.2014
Aiemmin kirjoitin pakinoita teemasta epäreilua peliä ja aloin niitä varten kerätä kuvia kadonneista tai hylätyistä pelivälineistä. En ole viime aikoina ehtinyt pakinoida, mutta pelivälineitä löytyy edelleen. Tällä kuvausreissulla löytyi jääkiekko:

Kiekko, havunneulasia, lehtiä... 28.9.2014
Pinkkejä merkintöjä on runsaasti. Niiden perusteella tontti näyttäisi jatkuvan myös portaiden tuntumassa olevien kaupungin tekemien istutusten keskelle:

Punaväriä. 28.9.2014
Punaväriä. 28.9.2014

Punaväriä. 28.9.2014

Punaväriä. 28.9.2014
Punaväriä. 28.9.2014
Löytyi tontilta keltaisiakin merkkejä niin kuin tämä männyn kylkeen kiinnitetty:

Merkki puussa. 28.9.2014
Luvassa on siis liimapuuhirrestä rakennettuja taloja, jotka tulevat ympäröimään keltaisen huvilan ja muuttamaan Lohiniemenrannan kauniin ympäristön toisenlaiseksi.

Keltainen huvila. 28.9.2014
Uudiskohdetta, jonka valmistumisajaksi on ilmoitettu vuosi 2015, myy Huoneistomyynti LKV. Sen Etuovi.comissa julkaistusta myyntiesitteestä löytyi ehkä kerrankin rehellisen kaunistelematon havainnekuva, jossa rantaan on jätetty vain yksittäisiä puita.

Keltainen huvila ja Villa Harbo näyttävät tylyssä ympäristössä entistäkin eksyneemmiltä:

Kuvakaappaus Etuovi.comissa julkaistusta myynti-ilmoituksesta.
Lisää kuvia Etuovi.comissa.

3 kommenttia:

 1. Olisi hauska joskus päästä poliitikoilta kysymään, että mitä se on se kestävä kehitys josta niin puhutaan. Minä vain näen luonnon katoavan pala kerrallaan, eikä uuttakaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliitikoilta pitäisi myös vaatia, että he seuraavat päätöstensä vaikutuksia loppuun saakka. Nyt esim. kaavoituksessa poliitikoille esitetään, että hyvä tulee ja luontoakin säästyy, mutta pahimmillaan lopputuloksena on pilattu ympäristö, johon on saatu mahdutettua muutama "koti".

   Poista
 2. Kun tulevia päätöksiä tehdään, olisi tärkeä kiinnittää enemmän huomiota siihen, että asukkaille jää riittävästi luontaisia virkistysalueita, joille jaksaa lähteä palautumaan ja pitämään itseään kunnossa.

  Lisäksi merenrantojen luontoa pitäisi turvata myös vaikkapa linnuille. Lohiniemenrannan ruovikot ovat tärkeitä paikkoja vesilinnuille.

  Vuosaaren eteläosa on ollut tikoille hyvää seutua. Hyvät tikkamaastot ovat kuitenkin hupenemassa.

  Luonnon monimuotoisuus katoaa hurjaa vauhtia. Suunta pitää muuttaa. Periaatepäätösten rinnalle tarvitaan luontoa turvaavia käytännön päätöksiä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.