Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Mielipide Laajasalon itärannan asemakaavasta

"Virkistysalueen suunnittelun lähtökohtia", kaavamateriaaleista
Laajasalon itärannan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi jättää mielipiteitä 8.4.2016 saakka. Lisätietoa Helsingin kaupungin ajankohtaisista suunnitelmista löytyy täältä.

Laajasalon itärannan suunnitelmalla on aluettaan laajempi merkitys, koska sen ratkaisut todennäköisesti vaikuttavat rantareitin suunnitteluun myös muualla Helsingissä.

Kaavakeskusteluissa on kiinnitetty harmillisen vähän huomiota rantareitin luonnon monimuotoisuudelle aiheuttamiin uhkiin. Uusien reittien avaaminen tarkoittaa mm. voimakkaampia hakkuita lähiympäristössä. Suunnitelmissa rannoille haetaan myös sellaista "toiminnallisuutta", joka heikentää herkän rantaluonnon mahdollisuuksia säilyä monimuotoisena.

Alla on mielipide, jonka lähetimme tänään Helsingin kaupungin kirjaamon osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi.

6 kommenttia:

 1. Hauet nousee kudulle noihin mataliin lahdukoihin toukokuun alkupuolella. Kannattaa käydä ihailemassa kalojen polskintaa.

  VastaaPoista
 2. Jos haluaa nähdä miten kaupunki ottaa luonnon huomioon niin kannattaa tutustua siihen mitä Mätäjoella tekivät. Lyhyesti sanottuna puut pois, puro kaivettiin ojaksi ja nyt on kaikki pilalla.

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1018460791572578.1073741905.512074945544501&type=1

  Törkeä rikos, mutta esimerkiksi vihreitä ja vastaavia kaupunginjohtajia ei kiinnostanut, kun asiasta yritti huomauttaa. Täällä saa rikkoa lakia mennen tullen, mutta poliitikkoja ja Hesaria ei kiinnosta. Voisiko SLL tai sitten joku muu vastaava tehdä asiasta rikosilmoituksen, jotta asiaa ei lakaistaisi maton alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttäviä kuvia, vastaava ympäristörikos tapahtui vuosi sitten Broändan purolaaksossa.

   Hesaria ei kiinnosta mikään luonto-ongelma Helsingissä, koska lehti on sitoutunut tukemaan kaikkea, mitä Helsingin kaupunki keksii tehdä. Joitakin vuosia jaksoin lähettää Hesariin kaupunkiin liittyviä juttuvinkkejä, mutta sittemmin olen todennut, ettei vallan sylikoiralta kannata odottaa valppautta.

   Poista
 3. Voi itkujen itku, kyseinen mielipide-deadline pääsi menemään itseltäni ohitse, mutta hienoa että edes joku - ja nimenomaan terävä ja viisas Hanna-Leena Ylinen - on ollut valppaana ja kommentoinut. Tuo alue on erinomaisen hieno aivan tuollaisenaan, sinne ei todellakaan kaivata mitään "täydentävää rakentamista" tai rantakahviloita tai paviljonkeja saati siltoja tai rantasaunoja. Vaikea ymmärtää tätä päättäjien ja kaupunkisuunnittelijoiden omituista intoa muuttaa jokainen vähänkin rauhallisempi ja hienompi luontokohde jonkinlaiseksi urbaaniksi puuhamaaksi ja leikkifeikkiluonnoksi - mikäli eivät halua sitä tyystin asfaltoida ja betonoida. Aittasaari on hieno juuri siksi, että siellä EI ole mitään tuollaista, ja golftouhukin on kahviloineen talvikaudet tauolla.

  Alkaa uuvuttaa tämä helsinkiläisenä eläminen, on kuin sodassa olisi kun on koko ajan jonkun oltava juoksuhaudassa vahtivuorossa kivikaupunkifetisistien hyökkäyksiä torjumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn edelliseen! Se,ettei mitään saa jättää koluamatta ja keksimättä sille jotain hyötykäyttöä. Jättäkää jo rauhaan te ymmärtämättömät!

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.