Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

maanantai 22. elokuuta 2016

Kuvakooste Vartiosaari-päivästä 21.8.2016

Opaste Reposalmen tuntumassa. 21.8.2016
Vartiosaari-päivää vietettiin jälleen 21.8.2016. Saaren tulevaisuus huolettaa monia, sillä kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan 17.5.2016 Vartiosaaren osayleiskaavan. Lisäksi lautakunta on hyväksynyt yleiskaavan, joka sekin osoittaa rakentamista Vartiosaareen.

Seuraavaksi nämä kaksi kaavaa etenevät kaupunginhallitukseen, jonka jälkeen valtuusto tekee niistä lopullisen päätöksen, ellei kaupunginhallitus niitä sitä ennen hylkää. Vartiosaaren käsittely kahdessa eri kaavassa on ongelmallista mm. siksi, että osallisille se voi tarkoittaa kahta erillistä valitusprosessia.

Poliittisessa päätöksenteossa Vartiosaari tuskin pelastuu, vaikka asiallisesti ottaen näin pitäisi tapahtua. Kaupunkisuunnitteluvirasto on suunnitelmassaan sivuuttanut mm. Museoviraston ja Uudenmaan ELY-keskuksen saarta koskevat lausunnot. Samaan aikaan maan hallitus suunnittelee poistavansa valitusoikeuden viranomaisilta, siis esimerkiksi juuri näiltä, jotka saattaisivat Vartiosaaren kaavoista valittaa.

Mutta ei kaavoituksesta tällä kertaa enempää. Vilkaistaan mieluummin, miltä Vartiosaaressa 21.8.2016 näytti.

Kierros alkoi Reposalmen laiturilta, jonne talkoolaiset kuljettivat vierailijoita:

Vartiosaari 21.8.2016
Valinnan vaikeutta:

Vartiosaari 21.8.2016
Tällaisellekin polulle olisi voinut poiketa:

Vartiosaari 21.8.2016
Ladon pihalla ei tällä kertaa ollut oikotietä Turkuun kuten viime vuonna, vaan esimerkiksi tämä asetelma: 

Vartiosaari 21.8.2016
Retki jatkui kohti näköalapaikkoja:

Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Kuvassa on vuohi. Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Paluumatkalla oli aikaa keskittyä pieniin asioihin:

Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Vartiosaari 21.8.2016
Lopussa oli pakko poiketa reitiltä, sillä kukapa ei haluaisi nähdä hehkukupumoottoria:

Vartiosaari 21.8.2016
Hehkukupumoottori. Vartiosaari 21.8.2016

6 kommenttia:

 1. Hieno saari, jonka luonto ja kulttuuri pitää säilyttää.

  VastaaPoista
 2. Luonnon pirstominen on sekä lyhytnäköistä että muodikasta ja nakertaa lisäksi paljon ympäristön kestävyyttä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hienoista kuvista! Upea paikka!! Toivottavasti säilyy luonnontilaisena!!!

  VastaaPoista
 4. Kun yksikään poliitikko ei ole rehellinen ja pyri politiikassaan lopettamaan kasvua, niin nämäkin kuvat jää jälkipolville kertomaan mitä ennen oli. Seuraavaksi varmaan Villinki menee kaavoitettavaksi. Sitä en vaan ymmärrä miten joku on samalla huolissaan ilmastonmuutoksesta ja luonnon köyhtymisestä ja katoamisesta, mutta ei pysty näkemään niiden ja kaupunkien, eli väestönkasvun, välillä mitään yhteyttä. Sitten vielä kaavoittaja puhuu pöhinästä ja kaupungin ihmisvilinästä, mutta kaavoittaa sitten autokauppakeskuksia ja käytännössä moottoriteitä keskelle kaupunkia, kuten Pasilassa ja Kalasatamassa. On siinä sitten varmaan ihmettelemistä, kun ihmiset eivät viihdykään nelikaistaisen autotien pöhinässä ja kaupungin sadannessa Prismassa.

  VastaaPoista
 5. Nyt vihreissä on päästy jo täysin uudelle tasolle, kun varavaltuutettu olisi Kruunusillan sijaan täyttämässä koko vesialuetta ja rakentamassa uutta Amsterdamia. Kiva siinä olisi sitten taimenen yrittää löytää kanavia pitkin Vantaanjoen suulle, tai minkään muun luontokappaleen elävän.

  Sinänsä outo olo kun tietää kyllä miten asiat politiikan kautta menee suuntaan jos toiseen, mutta ei voi luottaa mihinkään puolueeseen siinä että edes joku minimitaso luonnon suojelemisessa säilyisi. Ei ole enää sellaista jota voisi sanoa edustajakseen. Tekisi jo mieli perustaa uusi perusvihreä puolua, mutta ei tällä naamalla ja papereilla. Lehdistö, politiikka ja talous ovat kaikki täynnä hulluja loputtoman kasvun apostoleja.

  Santiksessa on kiväärien piiput vastassa, joten grynderin on turha yrittää, mutta näyttää siltä että mikään muu ei ole turvassa. Siltakeskustelu vain varmisti sen, että Vartiosaaren rakentamisella on riittävä tuki, koska niin moni perusteli sillan rakentamista Vartiosaaren tulevilla asukkailla. Oikeastaan on naurettavaa jos vihreät alkavat nyt vielä järjestämään näytöstä Vartiosaaren puolesta, kun kaikki tietää sillan tarkoittavan uusien asuinalueiden rakentamista sitä rahoittamaan.

  VastaaPoista
 6. Luonnon kannalta ei voi edes toivoa, että saavutettaisiin jokin kestävä taso.

  Surullista.

  Luonnon puolesta pitää silti toimia - vaikka ei uskoisi edes toivovansa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.