Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

tiistai 10. syyskuuta 2013

Työmaan kukat

Olen kuvannut Naissaarenraitin ja Hiidenmaankadun kulmassa sijaitsevan työmaan pysähtyneisyyttä niin usein, että tarkoitukseni oli palata aiheeseen vasta, kun lumi taas peittäisi putket. Joku oli kuitenkin koristellut työmaan aidan kukka-amppelilla, joten kuvasin sen ja muita työmaan kukkia.

Amppeli koristaa unohdetun työmaan aitaa
Ehkä amppeli on tapa sanoa uinuvalle työmaalle tai 2,5 vuotta sitten räjäytetylle kalliolle R.I.P., rest in peace (tai kallion osalta pikemminkin rest in pieces).

Amppelin lisäksi työmaalle on puutarhajätteen sekaan hylätty ruukkuruusu, joka kukkii vielä:Kukkii se ruusu risukasassakin.

Niittynätkelmäkin kukkii vielä.

Piharatamo on valmiina syksyyn.

Kuppikin kukkii.

3 kommenttia:

 1. Niittynätkelmä vai kannusruoho?

  Ja Rastilan tontit kyllä udelleen myyntiin jossei rakentajia kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Joel!

   Olet varmaankin oikeassa kasvin lajin suhteen. Yritin kasvioppaan kanssa selvittää, mistä lajista on kyse, mutta tuskin meni putkeen.

   Kyseinen tontti on jo kertaalleen vaihtanut omistajaa. Aluksi se oli VVO:lla ja nyt se on AW Rakennuksella, joka on osoittautunut varsinaiseksi aaverakennuttajaksi. Ramsinranta I:n, jolla tontti on, piti kokonaisuudessaan olla valmis vuonna 2005.

   Pointtini on, että meitä asukkaita usein syyllistetään kaavoituksen vastustamisesta ja asuntojen korkeista hinnoista, mutta tosi asiassa on paljon kaavoitettuja alueita, joilla ei rakenneta, koska rakennusliikkeet haluavat tarjontaa säätelemällä ylläpitää korkeita hintoja.

   Toinen Vuosaaresta löytyvä alue, jolla työt seisovat, on Kahvikortteli. Palveluiden ja liikenneyhteyksien osalta tuskin löytyisi parempaa sijaintia (siis ainakaan lähiöistä), mutta jostain syystä työt alueella eivät edisty.

   Poista
  2. Sain toisaalta niittynätkelmää puoltavan mielipiteen, joten palautin lajin nimen jälleen kuvatekstiin.

   Työmaan reunalle tuodaan koko ajan lisää kukkia. Jos kukitus menee todella massiiviseksi, käyn kuvaamassa. Muuten palaan aiheeseen vasta talvella.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.