Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

perjantai 22. marraskuuta 2013

Kuinkas sitten kävikään?

Nyt, kun Meri-Rastilan osayleiskaavasuunnitelmaa markkinoidaan päättäjille huolella sorvatuin iskulausein, on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, miten on käynyt Meri-Rastilan edellisen kaavoituskohteen Ramsinrannan, jota arvatenkin aikoinaan edistettiin vastaavin argumentein.

Ramsinranta I:n piti valmistua vuonna 2005, mutta se on edelleen kesken. Kaikissa valmistuneissa kohteissa asuntojen myynti on ollut hankalaa. Näin siitä huolimatta, että Ramsinrannan sijainti on huomattavasti parempi kuin nykyisellä osayleiskaava-alueella, joka on aivan Vuosaaren sillan ja Vuotien liikenteen melun ja päästöjen tuntumassa.

Kuvassa on Meri-Rastilan Ramsinrantaan keväällä 2012 valmistunut talo, jonka yhtä asuntoa ei vieläkään ole saatu myytyä (huomaa Huoneistokeskusksen mainos ikkunassa):

Asunto on ollut tyhjillään keväästä 2012.
Kuvan taloyhtiössä on 16 asuntoa. Viereen piti rakentaa vielä 16 asuntoa lisää, mutta työ jäi kesken. Tontti on keväästä 2011 lähtien ollut avolouhoksena:Kuin Talvivaaraa, mutta Meri-Rastilassa. Tontti louhittu 2011, työt eivät jatku.
Louhikon taustalla näkyy vuonna 2005 valmistuneita rivitaloasuntoja, joiden markkinointivalttina oli "luonnonkaunis kallio". Myös näiden asuntojen myynnissä oli ongelmia. Kun 6.11.2005 kävin esittelyssä, kehotti kiinteistövälittäjä minua tekemään "rohkean tarjouksen". Hän sanoi, että velkaosuudesta ei luonnollisestikaan voisi joustaa, mutta tarjousta, jossa myyntihinta olisi tingitty nollaan euroon, kannattaisi kokeilla. Käytännössä tämä tarkoitti, että asunnon olisi ehkä voinut saada alle puoleen hintaan.

En testannut välittäjän ehdotusta.

Toinen Ramsinranta I:n rakentamattomista tonteista sijaitsee aivan merenrannassa. Siellä on ennakkomarkkinoinnista kertova kyltti, josta näkee, että alueen alkuperäisestä ilmeestä on luovuttu. Tontin siirryttyä YIT:ltä Honkataloille on tiilitalojen sijaan suunnitelmissa toisenlaisia taloja.

Tämäkään suunnitelma tuskin tulee toteutumaan, sillä Ramsinrannassa on totuttu siihen, että kylttejä tulee ja menee.

Jälleen yksi kyltti.
Ramsinranta II ei ole edistynyt naapuriaan nopeammin. Valmiina on  kaksi taloyhtiötä. Tässä on kuva tontista, jolta viitisen vuotta sitten kaadettiin puut rakentamista ennakoiden. Nyt tontti kasvaa vesaikkoa:

Ei tullut asuntoja. Tuli vesakkoa.
Myös Ramsinranta II:ssa kokeillaan taas ennakkomarkkinointia:

Ennakkomarkkinointia Ramsinranta II:n tapaan.
Meri-Rastilaan on valmiiksi kaavoitettuna myös alue nimeltä Ramsinranta III. Tarvitseeko edes mainita, että sen rakentamista ei ole vielä aloitettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.