Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

torstai 12. joulukuuta 2013

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Meri-Rastilan osayleiskaavan

Thomas Wallgren ja Leo Stranius keskustelevat ennen kokousta.
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Meri-Rastilan osayleiskaavan kokouksessaan 11.12.2013.

Kokouksessa Emma Kari (vihr.) ja Timo Raittinen (kok.) tekivät vain vähän toisistaan poikkeavat palautusehdotukset, joista Raittisen ehdotus valittiin äänestyksellä kilpailemaan osayleiskaavan kanssa. Äänten jakautuminen on nähtävissä tässä kartassa.  

Ennen kokousta kävimme luovuttamassa adressiin kahden viikon aikana kertyneet lähes 3300 allekirjoitusta valtuustoryhmille:


Luonto-Liiton Lauri Kajander luovuttamassa adressia valtuustoryhmille.
Valtuustosalin lehterille pääsimme jätettyämme tavaramme vahtimestareille ja käveltyämme metallinpaljastimen läpi. 

Lehteriltä avautui näkymä mielenkiintoiseen näytelmään. Kokouksessa käytettiin runsaasti puheenvuoroja sekä osayleiskaavan puolesta että sitä vastaan.

Mikä sitten ratkaisi tiukan äänestyksen? En usko metsän puolustamisen kaatuneen kahteen erilliseen palautusesitykseen. Sivusta katsottuna näyttäisi, että se kaatui poliittiseen peliin. Jos asiat käsiteltäisiin erillisinä, osayleiskaava ei ehkä olisi läpäissyt edes kevään 2012 lautakuntakäsittelyä. Oletan demarien Kokoomuksen kanssa tekemän kaupan tapahtuneen vähän ennen tuota käsittelyä.

Tuoreempi kauppa tapahtui ehkä parin viikon sisällä. Kannattaa kiinnittää huomiota perussuomalaisten äänestyskäyttäytymiseen. Vaikka Vuosaaren perussuomalaiset ovat olleet aktiivisia metsän puolustajia ja pitivät mm. maanantain mielenosoituksessa useita puheenvuoroja ja Helsingin Perussuomalaiset Nuoret antoivat metsää puolustavan kannanoton, ryhmästä vain kaksi valtuutettua asettui tukemaan metsää. 

Toisin kuin 11.12. valtuustossa, 25.11. kaupunginhallituksessa Jussi Halla-aho äänesti vielä metsän säilyttämisen puolesta ja olimme käsityksessä, että perussuomalaisten enemmistö oli palauttamassa kaavaa. 

Mitä on tapahtunut kaupunginhallituksen 25.11. pitämän kokouksen jälkeen? Tatu Rauhamäki vei kiireesti Halla-aholle tärkeän paperittomien terveydenhuollon eväämisen kaupunginhallitukseen. Myös toinen Kokoomuksen puuhamiehistä, Lasse Männistö, on ollut paperittomien terveydenhuoltoa vastaan. Olisi erikoinen sattuma, jos nämä ajallisesti yhteen osuvat asiat eivät mitenkään liittyisi toisiinsa.

Taistelu Meri-Rastilan ja muiden luontoalueiden puolesta kuitenkin jatkuu. Voit tukea taisteluamme esimerkiksi allekirjoittamalla adressin ja jakamalla sitä tuttavillesi.

PS. Kiitokset kaikille metsän puolesta äänestäneille valtuutetuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.