Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Muutamia kuvia Meri-Rastilasta 2.3.2014

Olin 2.3.2014 kävelyllä Meri-Rastilan metsässä. Rantalepikossa pilkotti kyltti. Jotain nykyisestä rakentamisen laadusta kertoo se, että kattoremontteja tarjotaan jo nyt, vaikkei osayleiskaavasta välttämättä koskaan tule edes lainvoimaista:

Kattoremontteja tarjolla.
Ehkä kyltti oli kuitenkin eksynyt. Läheisestä puusta löytyi muitakin eksyneitä esineitä, nimittäin mahdollisesti Rastilan uimarannalta peräisin oleva pelastusrengas sekä neulottu pehmoeläin:


Pelastusrengas on eksynyt.
Kaipaako joku neulottua unilelua? Ei hätää, pelastusrengas ohjaa paikalle ja pieni ruskea eläin löytyy puiden välissä olevan putken päältä:

Hukattu pehmoeläin.
Lähistöltä löytyi myös kaunista puun pintaa. Toivoisin, että kaupunkisuunnittelijat joskus unohtaisivat suorat kulmansa ja puoliympyränsä ja jalkautuisivat metsiin ja luonnonrannoille katsomaan puista ja kivistä löytyviä muotoja:

Puun pintaa.
Kävely jatkui grillikatoksen suuntaan, jonka takaseinän graffiti oli jäänyt minulta aiemmin huomaamatta. Siihen on kuitenkin merkitty vuosiluku 2013, joten sen on täytynyt olla siinä jo jonkin aikaa:

Meri-Rastilan grillikatoksen seinä.
Minusta seinä on hieno enkä muutenkaan osaa pahastua graffiteista. Sen sijaan tällaista ilkivaltaa en voi hyväksyä:

Joku on iskenyt kirveellä männyn runkoon.
Yksittäisten desperadojen tekemä ilkivalta on kuitenkin pientä siihen verrattuna, mihin Helsingin kaupungin rakennusvirasto pystyy:

Taas yksi pino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.