Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

lauantai 10. toukokuuta 2014

Helsingin poliisilaitos valvoo vesiskoottereita Isolla Kallahdella

Vesiskootteri Planmecan saunan laiturissa 10.5.2014
Harbonkadulla sijaitsevan Planmecan edustussaunan kaksi vesiskootteria ovat muutamana kesänä häirinneet Ison Kallahden lintujen pesintää. Jeteillä on ajettu lahdella edestakaisin ja myös käyty kiertämässä vastapäistä Onkiluotoa.

Kysyin Helsingin ympäristökeskuksesta, onko vesiskootterilla ajaminen Isolla Kallahdella ylipäätään sallittua ja mille viranomaiselle mahdollisesta rikkomuksesta pitäisi ilmoittaa. Ympäristötarkastaja Harri Pasasen vastaus oli:

”Vesiskootterilla ajo on kiellettyä Isolla Kallahdella väyliä lukuun ottamatta. Vesiskootterin saa laskea vesille Ison Kallahden vesillelaskupaikoilla, mutta sieltä tulee ajaa nopeusrajoituksia noudattaen suoraan väylälle. Kieltojen ja rajoitusten noudattamista valvoo ensisijaisesti Helsingin poliisilaitos (venepoliisi).”

Kannattaa siis ilmoittaa poliisille, mikäli havaitsee, että vesiskoottereilla ajetaan kiellosta huolimatta tänäkin kesänä.

Vesijetit ovat mm. kiertäneet Onkiluotoa, joka on lintujen pesimäsaari.

Saunan edustalta löytyisi myös rauhallisempia vesipelejä.

2 kommenttia:

 1. Hei
  Lauantaina 24.05 oli lahdella varsinainen älypäiden iltapäivä. Planmecan molemmat skootterit ajelivat useaan kertaan, mutta suurimman häiriön aiheutti Kallvikinniemeen johtavavan tievarren asukas ystävineen (valkoinen betoni rakennus ja usein pienkone rannassa) Suurella alumiini pulpetti veneellä ensin vedettiin vesihiihtäjää ja sitten samalla veneellä ajettiin 35-40 solmun nopeudella lahdella Jollasta kohden ja takaisin ja tehtiin suuri karros vielä uimarannan edessä. Lahdella pesii satoja lintuja joten toiminta täysin käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ilmoitit häiriöstä poliisille. Venepoliisin numero on 10022, kannattaa soittaa siihen, koska tavallinen poliisi ei todennäköisesti tiedä vesiskootterikiellosta mitään.

   Näin maallikon silmin arvioituna vesilinnut ovat vähentyneet huomattavasti sen jälkeen, kun Planmeca muutama vuosi sitten alkoi ajeluttaa vieraitaan vesiskoottereilla. Jos kyse olisi kuluttajille tuotteitaan myyvästä yrityksestä, sitä voisi edes boikotoida. Valitettavasti Planmecan asiakkaita ovat ne, joita vesiskoottereilla ajelutetaan.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.