Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

torstai 5. helmikuuta 2015

Kolme karttakuvaa Lohiniemenrannasta

Alla on kolme karttakuvaa, jotka havainnollistavat, että Lohiniemenrantaan Planmecan pyynnöstä suunniteltu asemakaavamuutos lähivirkistysalueesta koulutuskeskukseksi, on huonosti valmisteltu.

Kuvat havainnollistavat myös, miten lähelle Kallahdenniemen luonnonsuojelualuetta häiriötä aiheuttavaa toimintaa ollaan suunnittelemassa.


Kuva 1. Planmecan tavoittelema tontti

Koulutuskeskukselle esitetty tontti on rajattu punaisella.

Kuva 2. Arvokkaat kasvikohteet

Arvokas kasvikohde on samassa paikassa kuin Planmecan tavoittelema tontti.

Kuva 3: Tärkeät lepakkoalueet

Tärkeä lepakkoalue ulottuu Planmecan tavoittelemalle tontille.
Planmecan tapauksessa voisi hyvin kysyä, miksi kaavamuutosta ajetaan juuri lähivirkistysalueeksi kaavoitetulle rantaviivalle, vaikka koulutuksen kannalta sijainnilla juuri tässä nimenomaisessa kohdassa ei pitäisi olla merkitystä, varsinkin kun Planmecalla on rannassa jo ”Harbo Lounge” ja sen yhteydessä laituri, johon on mahdollista saapua isommallakin veneellä.

Jos Planmeca tarvitsee koulutuskeskuksensa, se olisi täysin mahdollista sijoittaa esimerkiksi Villa Harbon pihalle rakennetulle paikoitusalueelle, joka on täysin tarpeeton, koska Harbonkadulla on runsaasti yleisiä parkkipaikkoja eivätkä Planmecan vieraat edes saavu tilaisuuksiin omilla autoillaan. Toinen vaihtoehto on tehdä nyt majoitukseen suunnitellulle Villa Harbon viereiselle tontille sellainen kaavamuutos, että siihen voitaisiin rakentaa sekä koulutus- että majoitustiloja.

Ei kerro hyvää Helsingin kaupungista, jos periaatteesta säilyttää rannat vapaina luovutaan yksittäisen yrityksen pyynnöstä – oli kyseessä kuinka menestyvä yritys tahansa.

Lisäys 6.2.2015: Tämän linkin takaa löytyvät asemakaavan sisältövaatimukset. Onkohan Planmecan tavoitteleman asemakaavamuutoksen valmistelija unohtanut, että ne pitäisi ottaa huomioon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.