Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

lauantai 25. huhtikuuta 2015

AW-työmaasta aavekodeiksi

Lähes valmis talo. 25.4.2015
Tässä blogissa on seurattu Naissaarenraitin ja Hiidenmaankadun kulmassa sijaitsevan tontin muuttumista kolme vuotta louhoksena olleesta aavetyömaasta ensin työmaaksi ja sitten asunnoiksi.
Myyntiesitteessä as.oy Ramsinpoukaman kerrotaan valmistuvan huhtikuussa 2015 eli talot ovat lähes valmiita.

Postilaatikot odottavat asukkaiden nimiä autokatoksen seinässä. Nimien ilmestyminen saattaa vielä kestää, sillä todennäköisesti ainakin suurin osa asunnoista on toistaiseksi myymättä. Tätä kirjoitettaessa haku löytää kohteesta 24 vapaata asuntoa. Tämä on yllättävää, sillä asuntoja on rakennettu vain kolmetoista.


Kolmetoista uutta postilaatikkoa. 25.4.2015
Tulevia asukkaita odotetaan ehkä jouluksi. Ainakin heille on toimitettu joulukuusia:

Joulukuusia roskakatoksen takana. 25.4.2015
  

Joulukuusia myös talojen välissä. 25.4.2015
Asunnoilla on laiturimaiset terassit. Roskasäiliöt eivät kuitenkaan taida kuulua hintaan:
 
Terassi. 25.4.2015

Viereistä taloyhtiötä markkinoitiin aikoinaan kauniilla luonnonkalliolla. Nyt tuota kalliota on jouduttu tukemaan betonirakenteella:

Kallion rippeitä. 25.4.2015
 
Naissaarenraitin puolelta. 25.4.2015
Hiidenmaankadulta. 25.4.2015
Tältä työmaalla näytti tammikuussa 2014, kun tontti oli ehtinyt olla louhoksena lähes kolme vuotta:
 
Naissaarenraitti. 12.1.2014

Hiidenmaankatu. 12.1.2014
Blogisarja Naissaarenraitin työmaasta päättyy.2 kommenttia:

  1. Jos unohtaa sen, että muutaman perheen takia on tuhottu valtavasti luontoa, niin eipä tuo alue kovin kivalta muutenkaan vaikuta. Identtisiä taloja pienillä pihoilla, ja mitä sitten tehdään jos ei tykkää naapurista, mutta se asuu ihan ikkunan edessä? Merimaisemiakaan ei näe yhtään paremmin kuin kävelijäkään.

    Koska pihoista tulee pakosti pieniä ja mahdollisesta huonosta naapurista liian tuttu, niin itse ainakin katselisin merenranta-asumista niistä Kalasataman torneista, ja pihanani pitäisin Mustikkamaata, Kivinokkaa ja sitä valtavaa puistoaluetta joka aikanaan muodostuu Kalasatamasta Arabianrannan kautta Viikkiin. Samalla kieltäisin näiden amerikkalaisten pientaloautolähiöiden kaavoittamisen, joista ei näytä syntyvän paljoa iloa suhteessa niiden viemiin alueisiin.

    VastaaPoista
  2. Naapuri voi asua paitsi ikkunan edessä myös katolla, sillä ainakin osassa taloista naapurin terassi sijaitsee toisen asunnon katolla. Mitä sitten, jos viereen sattuu joku, joka juhlii öisin terassillaan. Rauhatonta voi olla tietysti muutenkin, sillä tuntumassa on Planmecan koulutuskeskus, jonka toiminta on ajoittain häiritsevää.

    Pientaloalueita ei pitäisi kaavoittaa varsinkaan, kun samaan aikaan valitetaan asuntopulaa. Asuntopulakin on sinänsä suhteellista, sillä ei näihinkään asuntoihin ole tulijoita.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.