Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tarjolla "juuri valmistuneita" asuntoja

Myynnissä "juuri valmistuneita" asuntoja. 14.4.2017
Olen seurannut asunto-osakeyhtiö Ramsinpoukaman kehitystä vuodesta 2011 alkaen, jolloin metsäinen tontti louhittiin rakennustyömaaksi. Tontti oli louhoksena peräti kolme vuotta. Talojen rakentaminen aloitettiin keväällä 2014.

Asunnot valmistuivat huhtikuussa 2015 ja täyttävät nyt siis kaksi vuotta. Jos rakentaminen oli hidasta, on sitä ollut myös asuntokauppa. Osa kaksivuotiaista asunnoista on välittäjän kyltin mukaan edelleen myynnissä "juuri valmistuneina":

Myynnissä "juuri valmistuneita" asuntoja. 14.4.2017
Asuntoja on jäänyt myymättä, vaikka ne ovat juuri sellaisia, joista Helsingissä väitetään olevan pulaa: tilavia pientaloasuntoja merenrannan tuntumassa.

Tässä on kuvakooste asunto-osakeyhtiö Ramsinpoukaman aiemmista vaiheista (valitettavasti en löytänyt louhoksesta kuvaa vuodelta 2011):
 

Ramsinpoukaman työmaa 2.9.2012
Ramsinpoukaman työmaa 21.6.2013
Ramsinpoukaman työmaa 1.5.2014
Ramsinpoukaman työmaa 18.10.2014
Valmistumassa 25.4.2015
Jo puoli vuotta myynnissä 1.11.2015
Vuosi myynnissä 16.4.2016
Puolitoista vuotta myynnissä 3.10.2016
Helsingissä on 16.4.2017 Etuovi.comin mukaan myynnissä 1184 uudiskohdetta. Näistä vanhimmat ovat jopa iäkkäämpiä kuin kaksivuotiaan Ramsinpoukaman asunnot. Viikinmäestä, Lauttasaaresta, Tapaninvainiosta, Etu-Töölöstä ja Kivikosta löytyy yhteensä 16 vuonna 2014 valmistunutta "uutta" asuntoa. Vuonna 2015 valmistuneita kohteita löytyy Ramsinrannan lisäksi Jätkäsaaresta, Lauttasaaresta, Kivikosta, Viikistä, Tapaninvainiosta, Lassilasta ja Vallilasta. 

1 kommentti:

  1. Telkkarissa on alkanut laulaja Ylösen ohjelma, jossa tämä itseoppinut esiintyy talosuunnittelijana. Aika hauska ilmiö on sekin, että tuossakin ekologisena pidetään sitä, että rantaan räjäytetään ja raivataan suuri ala talolle, jossa yhtä henkilöä kohti on sellaiset 50 neliötä, jos kyse tavallisesta perheestä. Eli pari sataa neliötä modernin laatikon muodossa entisellä luonnonrannalla on ekologista. Markkinavihreys on melkoinen soppa.

    Mitä Helsingin asuntomarkkinaan tulee, niin hyvä vaan jos tuollaiset kuvaamasi hankkeet eivät myy. Positiivisempaa on se, että vanhoihin hukkakäytössä olleisiin taloihin tehtyihin asuntoihin on kovaakin kysyntää. Esimerkiksi Auratum on tehnyt jo monta kovan rahan muutoshankettta, ja ainakin heidän sivuillaan näyttää siltä että asunnot menevät kaupaksi. Itse luulen että nuoremmista ne joilla on varaa tunkevat keskelle kaupunkia, eivätkä enää välitä suuremmista neliöistä jos joutuvat kauaksi keskustasta. Tuohan pitäisi olla vihreiden oikeutus uudelle yleiskaavalle, mutta sitten pitäisi poistaa kaavoista juuri tuollaisia muutaman talon ryhmiä luontoalueilta, joilla ei ole oikein mitään vaikutusta asuntojen määrään. Varmaan tuollaisten reuna-alueiden asuntojen menekkiin vaikuttaa sekin, että monet nuoret odottavat hitas-asuntoja lähempää keskustaa, eivätkä halua turhaan käyttää ylimääräistä kovan rahan asuntoon.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.