Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hakkuita Meri-Rastilassa - voiko Helsingin kaupunkiin luottaa?

Meri-Rastila 16.1.2013, kuva SV


Viikko sitten huomasimme, että viime maaliskuussa keskeytetyt hakkuut jatkuivat Meri-Rastilassa. Lähetimme hakkuista kuvia mm. Luonto-Liiton metsäasiantuntija Lauri Kajanderille, joka tuli 19.1.2013 tarkistamaan maaston. Kajanderin mukaan Helsingin kaupungin kanssa oli sovittu, että kyseiseltä kohdalta poistettaisiin lähinnä lehtipuuvesaikkoa. Nyt alueelta oli kuitenkin kaadettu kuusia ja mäntyjä. Kajanderin kuvaus hakkuista on luettavissa täältä.

Tässä vielä muutamia kuvia:


Meri-Rastila 19.1.2013, kuva Olli Vento
Meri-Rastila 19.1.2013, kuva Olli Vento

Meri-Rastila 19.1.2013, kuva Olli Vento
Meri-Rastila 19.1.2013, kuva Olli Vento

2 kommenttia:

 1. Voi hel***in he****ti. Tästä tulee mieleen lähinnä Kreikka, jossa laki suojelee metsiä rakentamiselta. Jos rakennusfirmalla sattuu olemaan tuottoisia suunnitelmia metsän suhteen, niin metsän riski syttyä tuleen kasvaa huomattavasti. Ja kas, näin vapautui taas maata rakentamiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sama on käynyt mielessä, vaikka toistaiseksi "luonnonhoitoa" ei ole tehty osayleiskaavaehdotuksen alueella.

   Kohdalla, jolla hakkuita nyt oli, haluttiin kuulemma saada meri näkyviin. Ei sitten tullut mieleen, että jos puut peittävät näköalan, voi kävellä niiden toiselle puolelle. Jälki alueella on todella rujoa. Vuosi sitten, kun hakkuut keskeytettiin, oli metsuri sentään tullut pakettiautolla ja kävellyt moottorisaha kädessään metsään. Nyt on pitänyt ajaa isolla traktorilla joka paikkaan.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.