Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Hymyilevä penkki jätti Hiidenmaankadun

Hymyilevä penkki 21.6.2013.
Vuosi sitten kuvasin blogissani Katoavaa kauneutta Hiidenmaankadun varrella olleita kivisiä penkkiryhmiä. Erityisesti kadun puolella sijainnut hymyilevä penkki on ollut suosikkini.

Oma hymyni oli vähällä hyytyä, kun eilen huomasin penkin pöytineen poistuneen kalliolta. Jäljellä oli vain sementtinen pohja, vähän taempana ollut toinen penkkiryhmä ja mansikan tuoksua.

Hymyilevän penkin katoamisen taustalla on kallioiselle mansikkapaikalle mahdollisesti jossain vaiheessa rakennettavat kenkälaatikon muotoiset talot.

Kenkälaatikoilla tuskin kuitenkaan on isompaa kiirettä, sillä Hiidenmaankadulla ei tällä hetkellä varsinaisesti tunnu olevan pulaa asunnoista. Niitä todennäköisesti riittää muutamaksi vuodeksi sen jälkeen, kun Naissaarenraitin työmaan rivi- ja paritalot valmistuvat keväällä 2015.

Tällä hetkellä hymyilevän penkin paikka näyttää tältä:


Hymyilevä penkki on poissa. 11.7.2014
Lohiniemenrannan puolella oleva toinen penkkiryhmä oli vielä tänään tallella. Kannattaa käydä istumassa penkillä ennen kuin sekin katoaa. Eväitä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan, sillä lähistöllä kasvaa runsaasti metsämansikoita.

Meren puoleinen penkkiryhmä on edelleen paikallaan. 11.7.2014

Hymyilevä penkki ei ole pitkälle pötkinyt. Vuosaari-seura on siirrättänyt sen palasia Sjökullan torpan pihalle.

Hymyilevä penkki on palasina Sjökullan pihalla. 11.7.2014
Vuosaari-seurasta olen valitettavasti joutunut viime aikoina muutenkin kirjoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.