Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

lauantai 24. elokuuta 2013

Elokuisia kuvia työmaalta Meri-Rastilassa

Olen seurannut Naissaarenraitin ja Hiidenmaankadun kulmaan sijoittuvaa työmaata siitä lähtien, kun kallio keväällä 2011 louhittiin. Rakentaminen näytti alkavan vuotta myöhemmin, jolloin tontille asennettiin putkia. Sen jälkeen tontilla ei ole tapahtunut mitään. Siitä näyttää tulleen lähitalojen puutarha- ja remonttijätteiden kaatopaikka.

Puutarhajätettä työmaalla.
Kuva puutarhajätteistä on otettu Naissaarenraitilta, kuten suurin osa työmaata käsittelevien aiempien blogitekstien kuvista. Muut tämänkertaiset kuvat ovat työmaan (vai pitäisikö tässä vaiheessa jo sanoa hautuumaan?) Hiidenmaankadun puoleiselta osalta:


Sekalaista kamaa
Sirpaleita
Ramsinranta I:n, jossa työmaa sijaitsee, piti olla valmiina jo vuonna 2005. Rakennusliikkeet ovat kuitenkin todennäköisesti hintoja säädelläkseen viivytelleet alueen rakentamista. Samaan aikaan asukasaktiiveja syytetään kaavoituksen hidastamisesta ja asuntojen korkeista hinnoista. Asukkaita syyttävällä sormella osoittavien kannattaisi ehkä joskus tutustua rakentamisen todellisuuteen.

Sanko odottaa käyttäjää.

Peräkärrykin on unohtunut tontille. Viisas veto?

Kuvaamani tontti on jo ainakin kertaalleen vaihtanut omistajaa. Alun perin VVO:n, joka rakennutti vieressä sijaitsevan Ramsinkallion taloyhtiön, piti rakennuttaa tällekin tontille.

Vuonna 2005 valmistuneen Ramsinkallion asuntoja mainostettiin "luonnonkauniilla kalliolla". Yhtiöstä ei sen valmistumishetkellä oltu myyty vielä ainuttakaan asuntoa. Kävin asuntoesittelyssä ja kiinteistövälittäjä kehotti tekemään "rohkean" tarjouksen. Hän sanoi, että velkaosuudesta ei luonnollisestikaan voisi joustaa, mutta tarjousta, jossa myyntihinta olisi tingitty nollaan euroon, voisi kokeilla.

Testi jäi minulta tekemättä.

Luonnonkaunis kallio?
Vaikka louhikkoinen työmaa on yksinkertaisesti ruma, sen yksityiskohdissa voi silti nähdä taiteellisiakin piirteitä:

Kiviasetelma.
Homer Simpson?
Rautalangasta väännetty.
Työmaalta löytyy monenlaisia esineitä. Punakynääkin on käytetty ja se on jäänyt niille sijoilleen:

Punakynä.
Pumppukärry ja paljon muuta.
Monenlaista.
Sangossa on vesi valmiina.
Tämä on tullut väärään osoitteeseen.

Mistähän terassi on peräisin?
Kärsivälliset putket jaksavat odottaa.
Ehkäpä Meri-Rastilaan ollaankin rakentamassa hamassa tulevaisuudessa valmistuvaa Iisakin kirkkoa, sillä tontilta löytyi myös risti:

Rautatangoista sidottu risti.
Sarjan aiemmat osat:

Rakentamisen jäljet ennen ja nyt

Kolme kuvaa rakennustyömaalta Meri-Rastilassa

Kaksi uutta kuvaa rakennustyömaalta Meri-Rastilassa

Keväisiä kuvia rakennustyömaalta Meri-Rastilassa

Kesäkuisia kuvia työmaalta Meri-Rastilassa

Rakennustyömaan juhannus

1 kommentti:

  1. Joku ehkä haluaa tietää täsmällisemmin, millaista tarjousta tekstissä mainittu kiinteistönvälittäjä kehotti kokeilemaan. Kaivoin esille Ramsinkallion myynti-ilmoituksen syksyltä 2005. Myyntihinnat vaihtelivat 261.286 eurosta 326.266 euroon. Velattomat hinnat taas olivat 436.822 eurosta 523.011 euroon.

    Käytännössä välittäjä siis 6.11.2005 pidetyssä esittelyssä ehdotti kokeilemaan tarjousta, joka olisi ollut noin 60 % pyydettyä hintaa alempi.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.