Puut eivät peitä näkymää. Ne ovat osa sitä. - Hanna-Leena Ylinen

perjantai 30. elokuuta 2013

Havainnekuva ja todellisuus

Penkin hymy ei ole vielä hyytynyt.
Toukokuussa tein kuvakoosteen Lohiniemenrannan tuntumassa olevasta kallioisesta tontista, jolle on kaavoitettu rakentamista. Nyt tontille suunnitellut asunnot ovat tulossa ennakkomarkkinointiin.

Havainnekuva ja selostus (julkaistu 1.8.2013) löytyvät ainakin toistaiseksi Honka-talojen sivulta otsikolla ajankohtaista. Markkinointiviestintään tai seutuun perehtymättömille hanke saattaisi vaikuttaa kovinkin hyvältä. Valitettavasti joudun kommenteillani pilaamaan ilon.

Ensinnäkään taloja ei ole kuvassa istutettu kyseiselle tontille, jonka kallionmuodot ovat erilaiset. Rakentamisen jäljiltä kalliolla ei myöskään tulisi olemaan kaunista sammal- tai jäkäläkasvustoa eikä välttämättä olisi itse kalliotakaan. Suomessa talot valmistuvat tonteille, jotka ovat kuin pommin jäljiltä - niin kuin itse asiassa ovatkin.

Lisäys 3.10.2013: Nyt havainnekuva oli vaihdettu ja kalliolle sijoitettujen harjakattoisten talojen sijaan tilalla oli Korsarin taloja muistuttavia kenkälaatikoita, joita kutsutaan "ekopuutaloiksi". Ihmettelen nimitystä, sillä materiaali ainakin Korsarin taloissa näyttäisi olevan liimapuuta.

Esittelytekstissä mainitaan, että Ramsinrannasta on 10 minuutin ajomatka kauppatorille. Rehellisyyden nimissä olisi ollut hyvä kertoa, millaisella veneellä matka tuossa ajassa taittuisi. Autolla kymmenessä minuutissa ehtisi korkeintaan Itäkeskukseen. Polkupyörällä kohteeksi kannattaisi kauppatorin sijaan valita Meri-Rastilan tori.

Lisäys 3.10.2013: Edelleen tekstissä on maininta 10 minuutin ajomatkasta Kauppatorille. Jos siis asukkailla oletetaan olevan sellaiset veneet, joilla tuo matka kymmenessä minuutissa taittuu, kannattaisi tekstistä poistaa maninta Ramsinrannan luonnon kunnioittamisesta. Venepaikat veisivät jo muutenkin niukaksi käynyttä tilaa Lohiniemenrannasta. 

Ison Kallahden linnusto on kärsinyt Planmecan saunan vesijeteistä. Katoaisivatko loputkin linnut, jos uusien kenkälaatikoiden asukkaat alkaisivat kaahailla veneillään kauppatorille?

Ramsinrannasta ei myöskään ainakaan toistaiseksi ole ollut esteetöntä näkymää Tallinnaan. Toivon, ettei Honkatalot sellaista aio raivatakaan.

Lisäys 3.10.2013: Honkataloista on taidettu käydä lukemassa blogiani, sillä teksti esteettömästä näkymästä Tallinnaan on vaihtunut esteettömäksi horisonttinäkymäksi. Huh, olinkin jo pelännyt, että Honkatalot oli aikeissa räjäyttää Helsingin itäisen saariston Tallinna-näkymän tieltä. ; )

Täydellisen rauhan lupaaminen on liikuttavaa, mutta sitä tuskin löytyy Ramsinrannasta sen enempää kuin muiltakaan asuinalueilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen.